Op maat gemaakte hal met berging

Hoe ontwerp je een hal? 5 originele ideeën

We vergeten vaak hoe belangrijk een entreehal is, en toch is het de eerste blik op je interieur. Zou het niet de weerspiegeling van je cocon moeten zijn? Als een echte ‘home sweet home’ drempel, scheidt de hal je privacy van de buitenwereld  en daarom is het belangrijk dat het zowel praktisch is als een weerspiegeling van jezelf.

De hal is echter vaak een vrij beperkte ruimte door zijn grootte en indeling. Genoeg opbergruimte hebben voor alle gezinsleden, kan soms een uitdaging zijn.

 

Op maat gemaakte bankkast met opbergruimte - Hout en staal

Hier zijn 5 originele hal-ideeën die we hebben ontwikkeld.

 

De rol van een ideale hal

Wat is je eerste reactie als je door de deur loopt? Bijna iedereen zal antwoorden: zich ontlasten. Als je volle handen hebt, ga je meteen op zoek naar een plek waar je ze kunt neerzetten. Dat kunnen je sleutels zijn, je tas, je telefoon, je boodschappen, etc. Vervolgens trek je je jas en schoenen uit om je op je gemak te voelen.

Maar waar blijven al die spullen als je ze eenmaal kwijt bent? Het functionele aspect van een hal mag niet over het hoofd worden gezien, ondanks het feit dat alles overal verspreid ligt.

Laten we niet vergeten dat de hal niet alleen een plek is waar mensen doorheen lopen. Hij staat ook bloot aan allerlei soorten energie. Dit is een onderwerp dat de Feng Shui uitvoerig heeft behandeld en waarin wordt gepleit voor een heldere, gastvrije en geordende ruimte om de doorstroming te optimaliseren. Het is een overgangsplaats waar alles geordend moet zijn en scherpe hoeken vermeden moeten worden.

Op maat gemaakte wandkast met opbergruimte - Hout en staal

 

Hoe richt je je hal in met een gesloten halmeubel?

Een veelvoorkomend verzoek van mensen die van orde houden, is een gesloten halmeubel of vestiaire om spullen in op te bergen. Voor sommige mensen is het een prioriteit om jassen van verschillende stijlen, schoenen die soms niet zo schoon zijn en allerlei accessoires die de gang snel kunnen verrommelen, te kunnen opbergen.

We hebben een meubel bedacht dat dankzij de elegante curve de imposante uitstraling die vaak met een grote garderobe wordt geassocieerd, vermindert. Door een meubel te maken dat in harmonie is met de omringende architectuur, konden we visuele referentiepunten herstellen. Het halmeubel past op natuurlijke wijze in de ruimte en versterkt het algemene karakter en de esthetiek ervan.

Op maat gemaakt gebogen kastje met opbergruimte - Hout en staal  Op maat gemaakte gebogen kast met opbergruimte - Hout en staal

Op basis van de beschikbare ruimte kies je voor een holle curve die een vloeiende beweging opwekt. Of een bolle curve, die op natuurlijke wijze een ruimer volume creëert. Het interieur kan naar wens worden ingericht, met een roedeverdeling, legplanken, haken en laden. Een echte opbergruimte die, als hij gesloten is, je hal vrij laat, waardoor je vrije circulatie hebt.

Een ander voordeel van dit type meubel is dat je een kamer binnen een kamer kunt creëren. Wat houdt dit concept in? Wanneer huizen geen hal hebben, is het mogelijk om een echte op maat gemaakte circulatie te creëren met onze gebogen deuren. In plaats van het element te behandelen als een volledig gesloten doos, delen we de ruimte op met wanden die zelf ook opbergruimte bevatten. Het is een echte ruimtebespaarder, die privacy en warmte biedt terwijl er toch een ruimte voor opslag is. Het volume wordt bepaald aan de hand van de beschikbare ruimte, passend bij je architectuur.

Keukenwandkastje op maat - Hout en staal  Keukenwandkastje op maat - Hout en staal

Meer weten over onze gebogen deursystemen? Neem hier contact met ons op voor een afspraak.

 

Hoe richt je een smalle entreehal in?

Het is gebruikelijk, vooral in oudere huizen, dat de entreehal wordt gecombineerd met het trappenhuis, zodat er een doorgangsruimte ontstaat in plaats van een opslagruimte. De behoeften zijn veranderd, waardoor het moeilijk is om passende ontwerpoplossingen te vinden.

Als een groot halmeubel met een gebogen deur te onhandig blijkt te zijn, is maatwerk een oplossing om de ruimte beter te benutten.

Een effectieve oplossing is om te kiezen voor een open kast om de opslagdiepte te maximaliseren. Aan de muur bevestigde metalen structuren kunnen hoog aan de muur worden bevestigd. Ze kunnen stangen, haken, planken en laden bevatten en bieden een lichte, luchtige optie voor je entreehal.

Op maat gemaakte lederen winkelinrichtingen - Hout en staal  Op maat gemaakte lederen winkelinrichtingen - Hout en staal

In tegenstelling tot een gesloten kast brengt deze open model leven in de spullen die erin zijn opgeborgen. Het bespaart niet alleen ruimte, maar is ook gemakkelijk toegankelijk en biedt een snel overzicht. Houten en metalen elementen zijn gecombineerd om karakter en contrast te creëren.

 

Een minimalistische entreehal

Als, zoals veel mensen, je hal smal, lang en hoog is, is het in je belang om deze grote verticalen te breken. Terwijl verf al een trompe-l’oeil kan creëren om dit visuele effect te verminderen, kan het werken met lagere meubels en rondingen helpen om het algehele effect weer in evenwicht te brengen.

In dit geval wordt de indeling van de hal bestudeerd, met volumes die ofwel laag zijn, omdat ze ideaal zijn voor een bankje om op te zitten en je schoenen op te zetten, of met meubels die halfhoog hangen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan meubels die ondiep zijn maar in de lengte zijn bewerkt om de circulatie te optimaliseren. Ideaal voor opbergbakjes of accessoires die in lades of achter schuifdeuren zijn opgeborgen.

Op maat gemaakte schoenenbank - Hout en staal

Staat er een kolom of architectonisch element in de weg? Maak je geen zorgen, wij nemen deze architecturale details over in plaats van ze te verbergen. Door de kolom te omsluiten en in continuïteit met het meubilair te werken, wordt de hal homogeen en aangenamer. Je zult versteld staan van de nieuwe energie die er doorheen stroomt.

Hoe wijs je een ruimte aan voor elk gezinslid?

Het is niet makkelijk om een hal altijd opgeruimd te houden als je kinderen hebt. Als iedereen zijn eigen opruimplek heeft, wordt iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen ruimte. Zo kunnen ze hun persoonlijke spullen vinden zonder dat alles door elkaar ligt.

Op maat gemaakte toegangskast - Hout en staal

In dit voorbeeld hebben we ons laten inspireren door lockers. De meubel bestaat uit kleine vakjes voor schoenen, opgevouwen kleding of accessoires. Iedereen heeft controle over zijn eigen ruimte en zijn eigen spullen. Het meubilair is eenvoudig en effectief, met een tijdloze esthetiek. Hier maken we gebruik van het centrale radiatordeksel, dat geïnspireerd is op hetzelfde ontwerp om een homogene look te creëren, en we gebruiken het ook om bepaalde accessoires aan haken op te hangen.

Deze meubels kunnen natuurlijk worden gemaakt in verschillende vormen en maten, afhankelijk van wat jij en je gezin nodig hebben.

Kom naar onze showroom om je project in detail te bespreken.

 

Intelligente opbergoplossingen om het leven gemakkelijker te maken

In de hal vinden allerlei voorwerpen van verschillende afmetingen en functies hun plaats. Natuurlijk hebben we opbergmeubels bedacht die plaats bieden aan dit soort voorwerpen om je leven gemakkelijker te maken.

We hebben ook een op maat gemaakte vestiaire met een stang, plank of opbergruimte aan de achterkant van je deur. Je halmeubels kunnen ook worden uitgerust met een magnetische sleutelhanger, haken op verschillende hoogtes, een paraplubak, een spiegel of verlichting.

Op maat gemaakte gebogen kast met opbergruimte - Hout en staal  Op maat gemaakte gebogen kast met opbergruimte - Hout en staal

We kwamen ook op het idee om lockernissen te integreren. Deze zijn ideaal voor het opbergen van al je accessoires en dankzij hun diepte blijven ze discreet en  gemakkelijk toegankelijk.

Eenvoudige maar effectieve oplossingen om het overzicht te behouden. Het geheim van een opgeruimde en praktische hal zijn de opbergoplossingen die eenvoudig en snel toegankelijk zijn.

Op maat gemaakte wandkast met opbergruimte - Hout en staal

Laat je hier inspireren door onze moderne hallen- en vestiaire-ideeën.