Scheidingswand en ophanging op maat van hout en staal

4 manieren om een kamer te scheiden bij JOA

Scheiden zonder afsluiten: de uitdaging van open ruimtes

Tegenwoordig draait alles in de moderne architectuur om grote, open ruimtes. Gastvrije ruimtes die het delen in elk huis mogelijk maken. We koken niet meer in afzondering, maar delen de voorbereidingsmomenten met familie en gasten, zodat iedereen zijn eigen gang kan gaan zonder opgesloten te zijn in een aparte kamer.

In deze ruime interieurs is het prettig om verschillende ambiance te creëren. Natuurlijk speelt decoratie een rol bij het scheiden van bijvoorbeeld de tv-ruimte en de werkplek. Natuurlijk kunnen gedefinieerde volumes grote ruimtes structureren zonder ze af te sluiten.

Bovendien heeft de recente toename van telewerken ook invloed op de manier waarop interieurs in het begin werden ontworpen. Niet iedereen heeft de kans om een aparte werkruimte te hebben, dus is creativiteit nodig om meerdere functies te combineren en tegelijkertijd het comfort van iedereen te garanderen.

Bij JOA hebben we een aantal op maat gemaakte oplossingen ontwikkeld om je te helpen een open ruimte in te delen. Deze ruimteverdelers zijn allemaal uniek en aanpasbaar. Sommigen hebben opbergruimte hoog in het vaandel staan, terwijl anderen vooral aandacht besteden aan het behoud van natuurlijk licht. Je hebt dus genoeg keuze als het gaat om de verschillende problemen waarmee je te maken kunt krijgen.

 

De ophanging (Suspension)

Als je bekend bent met JOA, heb je ongetwijfeld Ophangingen (Suspensions) in onze projecten gezien. Dit systeem is eenvoudig te integreren in onze interieurprojecten en voegt lichtheid toe aan onze creaties.

Ruimteverdeler claustra ophanging op maat staal  Ruimteverdeler met stalen ophanging op maat

Dit zijn metalen hangers waarop we houten of stalen bladen schuiven. De structuur is eenvoudig, maar op onregelmatige wijze geplaatst om een echte dynamiek in de compositie te creëren, zowel met de hangers als de bladen.

Deze structuur kan op elke gewenste hoogte worden opgehangen, gedeeltelijk of over de volledige hoogte, om een echte claustra te creëren. Het grote voordeel van dit model is dat je een kamer kunt scheiden en tegelijkertijd kunt personaliseren met je eigen items. Je kunt ervoor kiezen om de planken leeg te laten voor een doorkijk naar de andere kant, of je kunt er boeken en decoraties op plaatsen om het echt als een kamerverdeler te gebruiken.

Vanwege zijn strakke en lichte uitstraling integreren we deze ophangsysteem ook in verschillende soorten inrichtingen, zoals kantoren, keukens of bibliotheken. Ze voegen een luchtig element toe dat op maat gemaakte ruimtes nog meer verfraait.

Op maat gemaakt keukenbuffet Pô stijl - hout en staal  Boekenkast, hangers, radiatorbekleding, maatwerk, ontwerp, staal, massief hout

Deze ophangingsysteem behoudt zijn tijdloze aantrekkingskracht, waar je het ook plaatst, voor een raam, zoals in onze showroom, in een hal of in het midden van een kamer!

Bekijk hier meer projecten.

 

Het Canva-claustra

Heb je ons Canva trapmodel wel eens gezien? Het is een trap gemaakt van een vrij bewerkte metalen plaat met een ongestructureerd patroon. We hebben ervoor gekozen om deze plaat gescheiden te houden van de trap en als scheidingswand te gebruiken.

Het resultaat? Een ruimtebesparend claustra dat niet alleen je kamers scheidt, maar ook karakter geeft aan je interieur. Een op kant geïnspireerd patroon dat, wanneer het licht erdoor schijnt, grafische schaduwen creëert die met de muren en vloer spelen op het ritme van de zon.

Trappen, leuningen, massief hout, staal, metaal, maatwerk, kantoor, ontwerp Scheidingswand claustra canva op maat gemaakt van hout en staal

Zoals bij al onze projecten heeft staalplaat het voordeel dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of het nu wit is voor een wat soberder uitstraling, of groen om het groene aspect te accentueren, de keuze is aan jou. Durf!

En net als het Suspension model kan het Canva claustra ook gecombineerd worden met meubels op maat. Zo kun je de ruimte voor het meubilair beperken en een mooi raakvlak tussen de twee kanten creëren.

Dit principe werkt ook heel goed in een grote slaapkamer. In een ruimte die “te” groot is, kunnen de meubels verloren lijken in de ruimte. In zulke situaties vullen we een hele muur met kasten om de ruimte te maximaliseren. Het resultaat is meestal onharmonisch, koud, zonder perspectief of karakter.

Canva kamerscherm voor houten en stalen kleedkamers op maat

Bij JOA stellen we voor om een kamer binnen een kamer te creëren om de hele ruimte een nieuw gevoel van proportie te geven. Met het Canva claustra wordt de ruimte niet helemaal afgesloten. Het vormt een scheidend meubelstuk in de kamer, dat licht doorlaat en opbergruimte creëert.

Wat je project ook is, neem hier contact met ons op voor een eerste afspraak in onze showroom.

 

Een kamer scheiden met een meubel

Grote open ruimtes die verschillende specifieke kamers combineren, brengen bepaalde beperkingen met zich mee. Een grote, open ruimte betekent ook een ruimte met weinig muren. En met weinig muren is het vaak lastiger om standaard meubels te plaatsen.

Ook hier kan JOA toegevoegde waarde bieden. Onze aanpak is uniek in de manier waarop we ruimte begrijpen en benutten. Als het middelpunt van je huis de keuken, eetkamer en woonkamer zijn, dan kijken we hoe je in deze ruimtes leeft. We richten ons dan op de circulatie en creëren een meubel dat dit respecteert. Of we nemen het initiatief en optimaliseren de doorstroming door de vorm van elk meubel.

Boekenkast, bureau, maatwerk, ontwerp, staal, massief hout

Dan komen onze gebogen meubels pas echt tot hun recht. Ze zorgen voor een soepele, vloeiende scheiding tussen kamers. Wat voor soort meubilair is het? Alles is mogelijk. Een bibliotheekmeubel en bureau met stalen staanders die toegang geven tot gesloten ruimtes aan weerszijden. Een Pô-meubel die meer gesloten is, maar nissen heeft die toegang geven tot beide kanten. Een keuken met dubbelzijdige kasten, waardoor een buffetgedeelte direct toegankelijk is vanuit de eetkamer.

Op maat gemaakt keukenmeubel buffet ruimteverdeler in hout en staal

Deze oplossingen zijn ook geschikt voor een professionele omgeving. Neem bijvoorbeeld deze orthodontiepraktijk. Het doel was om werkruimtes te creëren en tegelijkertijd het comfort en de privacy van patiënten te verbeteren, zonder het licht te beperken.

Ruimteverdeler met op maat gemaakte houten en stalen meubels

 

Laat ons weten wat je wensen zijn en we komen met een project dat bij je past. Neem hier contact met ons op om je wensen te bespreken.

 

Een wandmeubel, een radicalere scheiding maar niet minder praktisch

Soms is het alternatief van lichtgewicht structuren niet voldoende om aan bepaalde criteria te voldoen. Open ruimteverdelers zijn niet voldoende om kou of lawaai buiten te sluiten.

Welke alternatieven biedt JOA?

Wanden kunnen worden gecreëerd om je interieur af te scheiden. In tegenstelling tot conventionele scheidingswanden kunnen onze wanden worden gebogen in hout of staal en kunnen ze ook in volledige harmonie een ander meubelstuk verlengen. Door gesloten meubilair en open nissen te integreren, creëren we een dynamiek die van twee kanten gebruikt kan worden.

De ruimte krijgt meer geleding dankzij deze op maat gemaakte afscheiding. De hal is goed geïsoleerd van de woonkamer, die ideaal is om te ontspannen.

Op maat gemaakte wandkast met opbergruimte - Hout en staal

Aan de andere kant een grote multifunctionele open ruimte met dezelfde visuele identiteit die gemarkeerd wordt door de gebogen muur. Dit omvat de voorraadkast in de keuken, de houtkachel en het tv-meubel in de woonkamer. Je kunt vloeiend van de ene ruimte naar de andere gaan.

Op maat gemaakte keukenkast en tv-kast - hout, staal en roestvrij staal

Klik hier voor meer informatie over onze vele afgeronde projecten.