Boekenkast van hout en staal

Personaliseer uw interieur met JOA boekenkasten op maat

De boekenkast op maat als weerspiegeling van uw interieur

Boekenkasten zijn echte blikvangers in uw interieur. Ze bieden niet alleen opbergruimte in delen van uw huis die vaak minder worden gebruikt, maar zijn ook de perfecte plek om uit te drukken wie u bent.

Ze zijn de ideale ruimte om uw spullen te etaleren. Of het nu uw grote boekenverzameling is, een uniek stuk, een beeldhouwwerk, mooie familiefoto’s, een geweldig vakantiesouvenir of het nieuwste trendy stuk uit de plaatselijke winkel. Of misschien is het al het bovenstaande!

Bij JOA hebben we een breed scala aan boekenkasten, de een nog origineler en unieker dan de ander. Door hun vormgeving en functies geven zij meerwaarde aan uw bezittingen en uw waardevolle en dierbare objecten.

Boekenkast, bureau, maatwerk, ontwerp, staal, massief hout, radiatorbekleding

 

Multifunctioneel

Wij kunnen u boekenkasten op maat aanbieden voor een ruimte met bouwkundige beperkingen. Dit kan een meubel zijn waarmee u uw vertrek beter kunt structureren door functies te combineren, zoals de integratie van een tv-meubel of een extra bureau. Wilt u een bank en een leeshoek integreren? We kunnen speciaal hiervoor een aparte ruimte creëren. Waarom niet een boekenkast maken die ruimtes op een natuurlijke- en lichte wijze afscheidt?

Zoals u ziet, er zijn veel mogelijkheden om van uw huis een echte bron van welbehagen te maken, waar ergonomie en functionaliteit in perfecte harmonie zijn met esthetiek. JOA boekenkasten op maat kunnen echte kameleons zijn, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen om over uw toekomstige project te praten.

 

Onze creativiteit staat in dienst van uw project

Wij bieden onze klanten graag een ruime keuze aan meubels voor hun inrichting op maat. Sommigen geven de voorkeur aan een organische uitstraling, terwijl anderen zich meer op hun gemak voelen bij meer rechtlijnige meubels. Door modellen aan te bieden waarin rondingen en Y steunen zijn verwerkt, weerspiegelen we de natuur en haar ongestructureerde-, luchtige- aard, zoals een boom.

Boekenkast op maat met Y-vormige staanders - Hout en staalBoekenkast, bureau, maatwerk, ontwerp, staal, massief hout

De U-steunen daarentegen maakt de compositie en de structuur lichter met rustgevende lijnen. Alkoven accentueren bepaalde delen van het meubilair en creëren dynamiek door te spelen met open en gesloten ruimtes. U bent dan vrij om te kiezen voor massief houten- of stalen legplanken of een combinatie daarvan.

Boekenkast, bureau, op maat, ontwerp, kantoorruimte, curveBoekenkast, bureau, op maat, ontwerp, kantoorruimte, curve

Sommigen zullen kiezen voor ons emblematische boekenkastmodel Po, een houten structuur bedekt met een “huid” van hout of staal. Dit geeft een zeer minimalistisch en subtiel karakter. Deze boekenkasten zijn meer rechtlijnig, maar in tegenstelling tot wat u misschien denkt, wordt u niet beperkt in uw creativiteit. Een meer ongestructureerde compositie is altijd mogelijk en daarom niet minder interessant.

Boekenkast, maatwerk, design, staal, massief houtBoekenkast, maatwerk, design, staal, massief hout

Welke samenstelling u ook kiest, het resultaat is een boekenkast met een extra ziel die uw interieur zal verrijken. Wilt u met ons in contact komen om samen uw boekenkast te ontwerpen? Klik hier voor meer informatie.

 

Bamboe, massieve eik, staal

Naast de keuze van de structuur bieden wij een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Wat hout betreft, zijn wij grote fan van bamboe voor de meeste van onze op maat gemaakte meubels. Maar wist je dat eikenhout ook één van onze favorieten is?

Boekenkast, maatwerk, design, staal, massief hout  messing detail op eikenhout

Eikenhout is een lokaal product met veel voordelen. Het zorgt voor visuele samenhang met uw huidige meubilair en uw parketvloer. De meerlagige structuur geeft het een sterkte en stabiliteit vergelijkbaar met die van bamboe. Deze massief eiken panelen, op maat gemaakt in de Vendée, zijn van grote waarde. De karakteristieke vlam van eikenhout wordt naar voor gebracht door onze vormen. Dit geeft het geheel veel charme, met behoud van de karakteristieke JOA-stijl.

Boekenkast, maatwerk, design, staal, massief houtBoekenkast, maatwerk, design, staal, massief hout

Bovendien zorgt het gebruik van staal in onze meubelen voor een zuivere en luchtige stijl. Door zijn slankheid en robuustheid kunnen wij aan vele criteria voldoen. Deze platen zijn behandeld met een thermohardende verftechniek, waardoor de meest gedurfden onder u een ruime keuze aan kleuren hebben. Kom de kleurstalen bekijken in onze showroom !

voorbeeld tentoonstellingsruimte

 

Ijzerwaren, details die het verschil maken

JOA is voortdurend bezig met onderzoek en ontwikkeling om uw projecten nog succesvoller te maken. We bieden nu ook messing onderdelen aan. Dit edele materiaal zorgt voor een unieke identiteit. De combinatie met bamboe en eik is zeer geslaagd, welke afwerking u ook kiest.

U vindt dan deze juweeltjes, speciaal voor u bedacht en ontworpen. Hierdoor kunnen wij u een meubelstuk aanbieden, welke samenhangt tot in het kleinste detail. Ons assortiment omvat onder andere diverse handgrepen voor alle soorten deuren en laden. Wij hebben ook scharnieren ontwikkeld waarmee u de deur 180° kunt openen. En tenslotte hebben we schroeven voor verschillende diktes en materialen, evenals verbindingselementen. Dit zijn allemaal elementen die uw boekenkast of ander op maat gemaakt meubel net dat beetje meer ziel geven.

 

Detail van messing beslag voor handgrepen  Detail van vierkant messing beslag

Heeft u interesse in een op maat gemaakt meubel? Neem hier contact met ons op voor meer informatie.