Aangepaste kleedkamer case study

Inloopkast op maat in Brusselse stijl

Het verhaal van het inloopkastproject op maat

Maud en Laurent wonen in een prachtig appartement van 2 verdiepingen in Watermaal-Bosvoorde.

Het echtpaar verhuisde een paar jaar geleden. Ze besloten een extra meidenkamer te kopen direct onder het dak toen het gezin verder uitbreidde. Zoals vaak het geval is, hoopte het aantal meubels zich in de loop der tijd op, om alle benodigdheden in op te bergen waarbij ze vaak het comfort van hun kind boven dat van henzelf stelden. Mede hierdoor, en zoals voor veel werkende mensen geldt, is het thuiswerken de nieuwe norm geworden. Dus kochten ze nieuwe meubels… zo goed als ze konden.

Ze hebben nu besloten om hun eigen persoonlijke ruimte te realiseren!

Maud houdt van design, inrichting en architectuur. Ze wil een zen, uniek interieur, vooral in de master suite. Deze inrichting op maat omvat met name het creëren van een prachtige inloopkast.

Deze moet in de ouderlijke slaapkamer geheel op maat worden gemaakt. Maar we willen dat het de reguliere kleedkamercodes doorbreekt:

  • Geen ondoordacht meubelstuk, geen groot rechthoekig massief geheel. Een op maat gemaakt meubelstuk dat geïntegreerd is, dat speelt met de Brusselse architectuurstijl waar we zo van houden, dat de flow opnieuw samenstelt.
  • Een inloopkast, of eigenlijk twee inloopkasten in één, waar iedereen alle voorzieningen en een geschikte plaats voor zijn spullen kan vinden. Het meubilair moet mooi en zacht zijn, maar ook uniek en origineel, kortom dynamisch (…) Het is een echt project om van te genieten! Naast het uiterlijk moet de kledingruimte een optimale opbergfunctie en doorstroom bevatten. Eenmaal ingericht moet het functioneel, geoptimaliseerd en ergonomisch zijn… Kortom, een meubelstuk dat vanaf het ontwerp weldoordacht is.
  • We gebruiken graag massief hout, duurzame materialen, lokaal bewerkt op een verantwoorde manier. Daarom werken wij ook met ontwerpers die gespecialiseerd zijn in maatwerk. Wij hechten veel belang aan onze impact op de planeet. Voor ons en onze jongens is het milieu een echte familiekwestie.

 

“Een puur JOA-project in typisch Brusselse architectuurstijl.”

Aangepaste kleedkamer case study

In het midden van het project, naast de master suite, bevindt zich een mooie-, weinig gebruikte ruimte. Hier bevinden zich momenteel de ‘inloopkasten’ van Maud en Laurent (in werkelijkheid rekken met hangers en een ladekast), maar ook een strijkhoek, veel boeken in dozen… en nog veel meer. Bovendien heeft deze ruimte veel typisch Brusselse architectuur kenmerken:

  • Een oude schoorsteen in het midden van de muur;
  • Een massief houten vloer;
  • Een lange kamer, grenzend aan de slaapkamer met een zeer hoog plafond;
  • Sierlijsten;
  • Verschillende deuropeningen: een grote glazen deur geeft toegang tot de slaapkamer, een andere deur geeft toegang tot de gang terwijl een hoge radiator bij een erker staat;

Al deze hoeken en openingen maken de indeling, zelfs op maat, complex.

Aangepaste kleedkamer case study

U kunt nog veel meer inloopkast uitvoeringen vinden door op deze link te klikken.

Modelleren: van concept tot de uitvoeringsplannen van de op maat gemaakte inloopkast

Na een afspraak in de showroom van JOA – Noyerstraat 352 in 1030 Schaarbeek – Brussel – begint de voorstudie met het verkennen van het appartement. De link wordt gelegd en alle bovenstaande specificaties krijgen vorm:

De wensen worden uitgewerkt door vragen te stellen over het gebruik, de gewoontes en de wensen om zo de favorieten tussen de voorstellen van JOA te bepalen;

De metingen werden nauwkeurig uitgevoerd;

 

Aangepaste kleedkamer case study

Aangepaste kleedkamer case study

 

De eerste schetsen van de ruimte-indeling worden al gaande getekend ter ondersteuning van de gesprekken, maar ook om mensen aan te moedigen buiten de kaders te denken.

Hoe duidelijker de beperkingen zijn omschreven, hoe meer de creativiteit van de JOA-ontwerpers tot uiting kan komen.

Geleidelijk ontstaan de eerste ideeën. Lijn voor lijn, schets voor schets, 3D-weergave na 3D-weergave, hun inloopkastproject op maat krijgt vorm, terwijl ze thuis, in de showroom of op afstand met hun ontwerper praten.

Wilt u ook een inloopkast op maat laten maken? Neem hier contact met ons op.

Het eerste concept van onze ontwerper was een groot gebogen geheel: niet radicaal genoeg voor Maud.

Maar dat is geen probleem!

Onze ontwerper ontwikkelt het concept nog verder, wij denken aan volume in een volume, persoonlijkheid en visuele uniekheid.

 

Aangepaste kleedkamer case study

 

Productie en installatie: De op maat gemaakte JOA inloopkast komt tot leven.

De ronding van de inloopkast blijft behouden, maar zal in tweeën gedeeld worden door een boekenkast in schuine vorm, specifiek bedoeld voor de stripboekencollectie van Laurent. Gemaakt van massief bamboe markeert het, zowel in de ruimte maar ook qua materiaal, een scheiding tussen de twee kasten. Hij wordt onderdeel van de creatie, van deze aangename inrichting. Het bamboe van het meubilair en het eiken van het parket, beiden massief, werken op elkaar in. De lijnen en volumes zijn gebaseerd op de bijzonderheden van de bestaande architectuurstijl. Ze ontwerpen de flow, twee aparte inloopkasten, een ontspannings-/concentratiegebied. De gezichtspunten, vanuit de toegang en gelet op het gebruik van elk onderdeel van de creatie, worden één voor één bestudeerd om de gebruikerservaring in het dagelijks leven verder te optimaliseren.

De kasten zijn niet te hoog om het lijstwerk en de plafondhoogte van de mooie Brusselse flat te behouden. Het licht wordt de kamer binnengeleid door het gebogen ontwerp van de witte stalen deuren van de op maat gemaakte inloopkast.

 

Aangepaste kleedkamer case study

Aangepaste kleedkamer case study

 

De hele inrichting van alle twee de kasten is volledig op maat gemaakt, in overleg met elk gezinslid van dit koppel.

Ieder bepaalt zijn eigen opties en accessoires! Voor Maud’s inloopkast is er een hoek voor haar handtassen, een deel van de rails is geschikt voor het ophangen van haar lange jurken aan hangers, een grote opbergruimte voor haar schoenen “in boetiekstijl”, een spiegel over de volle hoogte en een opberghoek voor seizoensgebonden kleding. In Laurents inloopkast hebben pakken en overhemden een prominente plaats, samen met alles wat erbij hoort: een speciale bergruimte voor zijn dassen, horloges, riemen, schoenen en… een mooie collectie sokken, met opnieuw, op aanraden van JOA, een opberghoek voor seizoensgebonden kleding om het overzichtelijk te houden.

 

Aangepaste kleedkamer case study

Op maat gemaakte kleedkamer en boekenkast - Hout en staal

 

Ieder zijn eigen droom van comfort

Ieder heeft zijn eigen voorbereidingswensen en pleziertjes

 

Op maat gemaakte kast en boekenkast Pô stijl - Hout en staal

 

Tegenover de inloopkast op maat heeft JOA een ander meubel op maat ontworpen dat aan al hun wensen voldoet. De rondingen van de twee meubelstukken op maat werken op elkaar in. Ze nodigen u uit om achterover te leunen en in alle comfort van elke ruimte te genieten. Creativiteit en een zachte manier van leven werkt echt uitnodigend in het hart van de ouderlijke suite.

 

Boekenkast, klaptafel, maatwerk, ontwerp, staal, massief hout

Boekenkast, klaptafel, maatwerk, ontwerp, staal, massief hout

 

Vind onze andere creaties via deze link.

Neem contact op met ons team via deze link.